Regulamentul Concursului Cozonacul de Aur

Organizatorul Concursului Cozonacul de Aur (denumit in continuare “Concursul”) este Asociația Română pentru Intolernață la Gluten, cu sediul în Bdul Lacul Tei nr. 120, sector 2, București, cod unic de înregistrare 32096268, reprezentată legal prin Angela Monica Stănescu (denumită în continuare “Organizator”).

Participarea

a. Concursul este deschis persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani.

b. Fiecare participant trebuie să se înregistreze în prealabil completând formularul de participare disponibil online: https://bit.ly/concurs_cozonacul_de_aur

Mecanismul de concurs

1. Completează formularul de înscriere la concurs: https://bit.ly/concurs_cozonacul_de_aur

2. Pregătește un cozonac fără gluten și vino cu el duminică, 17 decembrie 2023, la ora 14:00, evenimentul Magia Crăciunului la Căsuţa ARIG.

3. Cozonacul tău va fi jurizat pentru aspect, gust, textură și prezentarea creativă de juriul ales dintre participanții la eveniment.

4. Cozonacul care va primi punctajul cel mai mare va fi declarat C o z o n a c u l   d e   A u r   f ă r ă   g l u t e n.

Prepararea și prezentarea Cozonacilor

a. Cozonacii prezentați trebuie să fie pregătiți de către concurenți după o rețetă proprie sau o rețetă adaptată.

b. Ingrediente: toate ingredientele folosite trebuie să fie fără gluten și să respecte limita de sub 20 mg/kg gluten.

c. Prepararea: Preparatele trebuie realizate respectând toate măsurile de siguranță alimentară care să asigure că preparatul este sigur pentru consumul celiacilor ( se vor avea în vedere toate măsurile de evitarea a contaminării accidentale cu gluten).

d. Prezentarea preparatului: Fiecare concurent se va prezenta cu preparatul pe data de 17 decembrie, la ora 14:00 la sediul din Strada Vasile Lucaciu nr. 72, sector 3, București. Concurenții pot decora și prezenta preparatul într-un mod cât mai creativ.

e. Concurenții vor oferi, la cerere, o scurtă descriere a cozonacilor lor, evidențiind ingredientele speciale sau tehnici de gătit utilizate.

Gustare și Evaluare

a. Un juriu format din membri ai comunității noastre va evalua fiecare cozonac în funcție de aspect, gust, textură și prezentarea creativă.

b. Membrii juriului vor evalua și nota fiecare cozonac în parte. Punctajul va fi adunat și primii trei clasați vor primi câte un premiu special.

Criterii de Evaluare

a. Gustul și aroma

b. Coacerea corespunzătoare a aluatului

c. Textura și aspectul vizual

d. Prezentarea creativă

Anunțarea Câștigătorului

a. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul evenimentului Magia Crăciunului.

b. Premiile vor fi acordate câștigătorului, inclusiv diplome, astfel:

Toți participanții la concurs vor primi ca premiu 2 kg de făină, iar primii 3 clasaţi vor fi recompensați cu 3 premii speciale:

🥇 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐈 – Cozonacul de Aur – Un premiu surpriză și 10 kg de făină fără gluten.

🥈 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐈𝐈 – Cozonacul arătos – Un kit de accesorii de bucătărie și 2 kg de făină.

🥉 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐈𝐈𝐈 – Cozonacul delicios – O carte cu rețete fără gluten și 2 kg de făină.

Respectarea Normelor de Igienă și Siguranță

a. Participanții sunt obligați să respecte normele stricte de igienă și siguranță alimentară în timpul pregătirii cozonacilor.

Drepturi de Imagini

a. Organizatorul are dreptul de a utiliza imagini și înregistrări video ale concurenților și a cozonacilor lor în scopuri promoționale și publicitare.

Modificări ale Regulamentului

a. Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări regulamentului și detaliilor concursului, cu informarea prealabilă a participanților.

Prin participarea la acest concurs, toți concurenții acceptă și se angajează să respecte aceste reguli. Mult succes tuturor participanților!