În prezent, singurul tratament pentru boala celiacă este dieta permanentă fără gluten. Persoanele care au un regim fără gluten trebuie să evite cu strictețe alimentele care conțin grâu, secară și orz.
Iată care sunt alimentele permise în dieta fără gluten:
– Alimente din cereale sau care conțin amidon și care sunt în mod natural fără gluten: cassava, soia, cartof, tapioca, fasole, mazăre, sorg, quinoa, chia, mei, seminţe de in, yucca, psyllium, făinuri de nuci, castane și făinuri din cereale şi pseudocereale fără gluten;
– Porumb în toate formele – mălai, griș de porumb, fulgi de porumb, paste din porumb, amidon din porumb;
– Orez integral în toate formele – făină de orez, paste din orez, fulgi de orez;
– Amarant – făină de amarant, seminţe de amarant;
– Produse lactate: lapte integral, degresat, condensat, brânzeturi, smântână, unt, iaurt;
– Produse din carne neprocesate, conserve – fără sosuri;
– Noodles şi tăiţei fără gluten;
– Tahini, miere, gem, sirop de arţar, cacao, oţet fără malţ, chipsuri din porumb, ceai, cafea;
– Uleiuri vegetale;
– Fructe, legume proaspete;
– Fructe de mare;
– Ouă;
– Nuci, unt de nuci;
– Băuturi alcoolice – pentru că prin procesul de distilare se elimina glutenul. Berea este permisă doar dacă este din cereale fără gluten.