Echipa ARIG a decis să realizeze GHIDUL CELIACULUI, pentru a veni în întâmpinarea întrebărilor și temerilor pe care le au cele mai multe persoane care pornesc la drum în dieta fără gluten.

Schimbarea obiceiurilor alimentare este doar vârful icebergului atunci când vorbim de boala celiacă. Viața fără gluten aduce schimbări radicale în viața familiilor, modificări ale stilului de viață, dificultăți legate de integrarea în grădiniță, școală sau la locul de muncă, dar și multiple incertitudini și întrebări.

Am realizat acest ghid pentru a răspunde la o parte dintre aceste întrebări și pentru a veni în sprijinul persoanelor care primesc diagnosticul de boală celiacă și nu știu de unde să înceapă noua viață. Ce mâncăm, de unde cumpărăm produse fără gluten, cum ne vom descurca la școală, la grădiniță, în concediu, cum vom reuși să trecem peste momentul diagnosticului și care vor fi principalele obiceiuri pe care va trebui să le adoptăm. De la alegerea produselor alimentare fără gluten care vi se potrivesc și până la modul cum vă gestionați relația cu medicul curant, pașii unei vieți fără gluten trebuie exersați și asumați.