14-15 mai 2022 – Eveniment dedicat Zilei Bolii Celiace în România

În 2022, Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten – ARIG a marcat Ziua Internațională a Bolii Celiace printr-un eveniment dedicat comunității celiacilor din România. Evenimentul a avut loc în zilele de 14-15 mai 2022, la Hotel Caro din București.

Nutri & Gluten Free FEST by ARIG

Evenimentul a avut ca scop educarea și informarea pacienților cu boală celiacă cu privire la modul în care trebuie echilibrată corect, din punct de vedere nutrițional, dieta fără gluten, și ce obiceiuri alimentare trebuie să adopte persoanele cu boală celiacă pentru a-și păstra starea de sănătate.

În prima zi a evenimentului a fost programat un  „Seminar de Nutriție și viață sănătoasă fără gluten” la care au fost invitați 2 nutriționiști-dieteticieni cu experiență care au susținut prezentări legate de aspecte specifice nutriției persoanelor cu boală celiacă.

În cadrul seminarului s-a lansat „Ghidul de nutriție și viață sănătoasă fără gluten”, un material elaborat de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten în colaborare cu echipa Grădiniței și Școlii Montessano și nutriționist Maria Varga.

Seminarul a inclus și un workshop ESPERE.

A doua zi a evenimentului a fost marcată de lansarea primei cărți românești de rețete fără gluten.

Evenimentul a cuprins ateliere de gătit pentru copii, dar și pentru adulți, ateliere educative, activități de relaxare în familie și degustări de produse fără gluten.

Evenimentul a fost susținut de Kaufland România, în calitate de Sponsor Principal.

Kaufland România este unul din cei mai importanți susținători ai comunității celiacilor din România și se implică activ în susținerea acțiunilor și evenimentelor dedicate acestei comunități din 2018.

Vezi comunicatul de presă aici.