Broșura „Viața cu boala celiacă”

Ne bucurăm mult să vă anunțăm că a fost publicată broșura „Viața cu boala celiacă” versiunea tradusă în limba română.

Broșura „Viața cu boala celiacă” este un material foarte valoros, destinat persoanelor cu boală celiacă dar și membrilor familiilor acestora, care caută să se informeze despre boala celiacă pentru a le înțelege mai bine nevoile și restricțiile alimentare.

Vă recomandăm să parcurgeți cu atenție toate cele aproape 80 de pagini de informații medicale, sfaturi, recomandări, rețete și informații legate de legislație.

Proiectul CD Skills

Broșura a fost elaborată în cadrul proiectului CD Skills și poate fi găsită pe site-ul ARIG, aici.

CD Skills Interreg DTP project este un proiect transnațional european care urmărește creșterea diagnosticării timpurii a bolii celiace, îmbunătățirea serviciilor de sănătate publică, a serviciilor de alimentație publică și crearea unui mediu care să sprijine îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu boală celiacă.

Pentru știri despre proiectul CD Skills vă invităm să urmăriți site-ul:
https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cd-skills/news

Vă reamintim că Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) este partener asociat strategic al Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” București (INSMC) în cadrul proiectului CD SKILLS – Improving celiac disease management in the Danube region by raising the awareness, improving the knowledge and developing better skills.

Mulțumim echipei de proiect din România, d-nei dr. Alina Popp și Otiliei Man pentru încrederea acordată Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten – ARIG de a deveni partener asociat în cadrul proiectului CD Skills Interreg DTP.