Catalogul digital de Produse fără Gluten

Catalogul Digital de Produse fără Gluten este ușor de navigat, fiind organizat clar pentru a facilita găsirea rapidă a produselor dorite.

Găsirea alimentelor fără gluten sigure și sănătoase poate fi o provocare constantă. Conștientizând această nevoie, Asociația Română pentru Intoleranța la Gluten (ARIG) oferă o soluție simplă și eficientă: o serie de liste extensive de produse fără gluten, provenite direct de la producătorii și distribuitorii români de încredere.

Soluții simple și eficiente

Pentru eliminarea glutenului din viața de zi cu zi, ai la dispoziție o serie întreagă de soluții simple și eficiente:

1. Răsfoiește Catalogul de produse fără gluten ARIG
Ajuns la a patra ediție, catalogul este un instrument de referință foarte valoros, un ajutor de nădejde la alegerea produselor fără gluten. Deși nu reprezintă o listă exhaustivă (apărând mereu pe piață produse noi fără gluten), catalogul cuprinde o gamă largă de produse alimentare, cosmetice și suplimente nutritive – toate fără gluten – pe care le poți cumpăra din magazine fizice sau online.
Catalogul este disponibil pentru membrii înscriși în Comunitatea ARIG.
Cum devin membru în Comunitatea ARIG?

2. Cumpără produse etichetate corect
În multe magazine mari, găsești raioane dedicate produselor fără gluten, dar poți găsi mult mai multe opțiuni în magazinele online specializate. Nu uita să verifici cu atenție produsele alese, chiar dacă sunt în raionul de alimente fără gluten, există riscul ca un produs să fi ajuns acolo din greșeală/ accidental.
Alege întotdeauna produsele certificate fără gluten sau etichetate în mod corect. ARIG recomandă consumul exclusiv de produse pe eticheta cărora se menționează explicit că nu conțin gluten sau urme de gluten.

3. Înlocuiește alimentele care conțin gluten cu varianta fără gluten
Faptul că ai boala celiacă nu trebuie să te împiedice să mănânci paste, pâine sau cereale. Le poți înlocui cu paste, pâine și cereale care nu conțin gluten (produse din orez, porumb, mei, quinoa, tapioca, amarant, cartof, etc).

Pentru o dietă echilibrată, consumă cât mai puține alimente procesate. Înlocuiește-le cu legume și fructe proaspete, carne, pește și ouă: folosește-le ca produse de bază în alimentația ta.
Cidrul, vinul, lichiorul și băuturile spirtoase nu conțin gluten, însă berea trebuie înlocuită cu o variantă fără gluten.

4. Caută rețete gluten free sau adaptează-ți rețetele favorite
Recomandăm pregătirea meselor acasă, pentru siguranța respectării dietei. Pentru inspirație, caută rețete gluten free, sau înlocuiește, în rețetele tale favorite, acele ingrediente care conțin gluten cu altele care nu conțin.