Cu sprijinul doamnei deputat Ileana Cristina Dumitrache, Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten – ARIG va fi miercuri, 16 mai 2018, începând cu orele 12:00 la Palatul Parlamentului, unde, alături de Centrul de Management pentru Boala Celiacă, vom testa gratuit parlamentari, funcționari și angajați ai instituției pentru boala celiacă.

Vom merge la Palatul Parlamentului pentru a le explica persoanelor de decizie problemele pe care le au celiacii în România. Prin această testare, vrem să atragem atenția asupra cauzelor și efectelor acestei boli, dar și asupra faptului că boala celiacă este sever sub-diagnosticată.

Persoanele de decizie din Camera Deputatilor sunt principalele persoane care trebuie să înțeleagă urgența reglementării problemei celiachiei. Evenimentul face parte din campania de conștientizare a bolii celiace pe care Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten – ARIG o desfășoară în acest moment.

Campania de conștientizare pe care o derulează Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten este un punct de plecare pentru traseul legislativ al Legii Celiacului.

Comunicat de presă – Ileana Cristina Dumitrache