În prezent, singurul tratament pentru boala celiacă este dieta permanentă fără gluten. Persoanele care au un regim fără gluten trebuie să evite cu strictețe alimentele care conțin grâu, secară și orz.

Iată care sunt alimentele permise în dieta fără gluten:
– Alimente din cereale sau care conțin amidon și care sunt în mod natural fără gluten: cassava, soia, cartof, tapioca, fasole, mazăre, sorg, quinoa, chia, mei, seminţe de in, yucca, psyllium, făinuri de nuci, castane și făinuri din cereale şi pseudocereale fără gluten;
– Porumb în toate formele – mălai, griș de porumb, fulgi de porumb, paste din porumb, amidon din porumb;
– Orez integral în toate formele – făină de orez, paste din orez, fulgi de orez;
– Amarant – făină de amarant, seminţe de amarant;
– Produse lactate: lapte integral, degresat, condensat, brânzeturi, smântână, unt, iaurt;
– Produse din carne neprocesate, conserve – fără sosuri;
– Noodles şi tăiţei fără gluten;
– Tahini, miere, gem, sirop de arţar, cacao, oţet fără malţ, chipsuri din porumb, ceai, cafea;
– Uleiuri vegetale;
– Fructe, legume proaspete;
– Fructe de mare;
– Ouă;
– Nuci, unt de nuci;
– Băuturi alcoolice – pentru că prin procesul de distilare se elimina glutenul. Berea este permisă doar dacă este din cereale fără gluten.

Unde se găsește și unde se ascunde glutenul?

5 aprilie, 2019

Glutenul se găsește în:– grâu, secară, orz;– alac, kamut (care sunt varietăți de grâu). În dieta ...

Pregătirea locuinței

5 aprilie, 2019

Odată cu primirea diagnosticului de boală celiacă, este necesar ca acasă, în bucătărie, să se ...

Contaminarea

2 noiembrie, 2014

Contaminarea, chiar și în cantități mici, a produselor etichetate fără gluten poate constitui o problemă ...

Alegerea și achiziția produselor gluten free

5 aprilie, 2019

Pentru eliminarea glutenului din viața de zi cu zi, ai la dispoziție o serie întreagă ...

Dezechilibre și capcane în dieta Gluten Free

5 aprilie, 2019

Cel mai mare risc în dieta fără gluten este consumul prea multor alimente procesate, acest ...

Ce este glutenul?

5 aprilie, 2019

Glutenul este termenul utilizat pentru complexul de proteine din grâu, secară și orz, care sunt ...

Primii pași în dieta fără gluten

8 februarie, 2019

Schimbarea stilului de viață poate fi dificilă în primele săptămâni. De aceea, mulți celiaci au ...

Cum pot accepta mai ușor copiii dieta fara gluten?

2 decembrie, 2017

Pe 17 noiembrie 2017 a avut loc workshopul cu tema „Integrarea sociala a copiilor cu ...